måndag 27 januari 2014

Gatukök och flex!

Idag började jag sent och fick gå hem tidigt, det hör inte till vanligheterna, men ibland så kan en göra det.
Det är lite speciellt att arbeta så nära på en arbetsplats, speciellt då vi alla är föräldrar. Mitt barn har varit dålig ett par dagar och sambon har varit hemma, men det tär på mig att inte alltid kunna vara hemma. Samma sak blir det för de andra arbetskamraterna. Det är då som kamratskapen och empatin är som bäst.
När det behövs och är lugnt så kan en gå hem tidigare. Det kostar å andra sidan att en släpper hem de andra ibland så det blir rättvist.
Så måste en göra på små företag, över huvud taget tror jag, det blir om en ska räkna hårt på det, lite bättre timlön, men det är billigare än att ha en lön till att betala ut, utan att öka effektiviteten eller omsättningen.
Effektivitet är ett ledord hos oss, vi kör med ett kaosartat system då alla har koll på alla, vi tar upp till 20 beställningar åt gången. Det gör att kunden får sin mat mycket snabbare än om vi skulle ta låt säga två eller tre åt gången. Men... Det vi istället gör är att koncentrera oss på helheten och inte på detaljerna.
Vi tänker bara grundbeställningen och minns de sakerna, innehållet frågar vi efter hand rätterna blir klara. Smidigt, och kunden får alltid rätt mat, snabbt.
Alla våra kunder är inte vana med detta och hakar upp sig på senap eller ketchupdetaljerna. Det känns ibland som att de tror att de själva kommer att glömma vad de vill ha för tillbehör på sin mat.
Men, men. Nu ska jag vara ledig i ett par dagar och ta hand om barnet. Ni kommer få några anekdoter under dessa dagar också såklart.
Må er korv alltid ha varmt bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar